niedziela, 16 marca 2014

Sałatka z kulkami ryżowymi, jajkiem i poledwicą

                                        

rozwiń i czytaj przepis :
  • Kulki ryżowe :
  • 1 szk ugotowanego ryżu białego
  • 2 łyżki drobno startego sera żółtego
  • ostra mieszanka przypraw Kamis
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka jogurt naturalnego
  • Dodatki :
  • 1 garść roszponki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • kilka paseczków czerwonej papryki
  • 2 plasterki cebuli
  • kilka plasterków wędzonej polędwicy
  • Sos :
  • 1 sos sałatkowy włoski Kamis Fit Up
  • 6 łyżek oleju ryżowego
  • 3 łyżki octu ryżowego

PRZYGOTOWANIE:

Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i potrząsając słoikiem wymieszać sos. Ryż ( leciutko letni ) wsypać do miski, dodać starty na drobnych oczkach ser, jogurt i przyprawy i wymieszać składniki. Następnie formować z masy kuleczki ryżowe i położyć ja na talerzu. W głębokim talerzu umieścić roszponkę, położyć pokrojone na cząstki jajka, posiekaną cebulę i paprykę. Na koniec ułożyć plasterki polędwicy zawinięte w ruloniki oraz kulki ryżowe i polać przygotowanym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.