5 placków tortilla klik
Mięso :
800 g fileta z indyka
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
sól do smaku
chili do smaku
pieprz do smaku
3 łyżki oleju
Sałatka :
1/2 kapusty pekińskiej
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
1 cebula
sos czosnkowy z ziołami włoskimi klik
Indyka pokroić w plastry lub paski.
Wrzucić na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, dodać przyprawy i smażyć do zrumienienia.
Z warzyw przygotować sałatkę, dodać sosy i doprawić do smaku.
Placki zrumienić na suchej patelni a potem na każdy kłaść porcje mięsa i sałatki.
Następnie zwijać tortille i zabezpieczyć zawijając część w folię spożywczą ( opcjonalnie ).
Spożywać od razu po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.