Pewnie zauważyliście, że ostatnio szaleję z soczewicą.
Dziś znowu potrawa z jej dodatkiem.
Jest to pasta z łososia wędzonego ( miałam takie wędzone kawałki od strony ogona łososia ), świetnie nadają się właśnie na pastę z dodatkiem soczewicy.
Do tego kilka składników i pasta na śniadanie lub kolację idealna.
350 g wędzonego łososia
2 szk ugotowanej czerwonej soczewicy
1 czerwona papryka
1 cebula
6 jajek ugotowanych na twardo
do smaku :
sól
pieprz
ostra papryka
Łososia rozgnieść widelcem na mniejsze kawałeczki ( usunąć ewentualne ości i skórę ), jajka, paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a potem wrzucić do miski.
Dodać ugotowaną i zimną soczewicę oraz przyprawy do smaku i wymieszać pastę
Odstawić ją na pól godziny aby smaki się przegryzły i podawać z pieczywem.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń