Jeśli zostanie Wam rosół i makaron nie wyrzucajcie go, zróbcie takie szybkie danie jakim jest porosołowa patelnia.
Dzięki sklepowi Gustus dostałam do przetestowania patelnię niemieckiej firmy WOOL z kolekcji Szafir.
Muszę przyznać, że choć wiele osób może odstraszyć cena to przyznam, że jest jej warta.
Bo tak szczerze zadajcie sobie pytanie co ile czasu wymieniacie stare patelnie na nowe ?
Może nie wszyscy ale większość z nas dość często.
W rezultacie nasze koszty rosną i nawet się nie obejrzymy jak przerosną koszt tej super patelni.
Nie chcę tu pisać czegoś co nie jest zgodne z prawdą i napiszę, że ta patelnia jest rewelacyjna.
Jest ciężka, wysoka, ma pokrywkę, rączka się nie nagrzewa przy normalnym użytkowaniu, patelnię można stosować w piekarniku ale tu już należy uważać bo rączka się nagrzeje.
Dodatkowym atutem patelni jest to, że można smażyć na niej bez dodania tłuszczu i można upiec nawet ciasto.
A teraz kilka ważnych informacji o produkcie :
- stosowanie : kuchenka indukcyjna, gazowa, elektryczna, ceramiczna
- patelnia posiada powlokę " non stick " co pozwala na przygotowywanie potraw bez tłuszczu
- Specjalna szlachetna powłoka - ceramika szafirowa- zapewnia długą żywotność naczyń
- gwarancja 2 lata, zaś gwarancja na dno 25 lat
Tak więc jeśli mieliście wątpliwości co do tej cudownej patelni to mam nadzieję, że je rozwiałam i kupicie taka patelnię na długie lata.
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia więc kto wie, może ktoś taką patelnię pięknie zapakowaną znajdzie pod choinką ?
200 g gotowanego mięsa z kurczaka z rosołu
350 g ugotowanego makaronu krajanka
2 marchewki z rosołu
1/4 szk rosołu
1 cebula
250 g pieczarek
150 g żółtego sera
4 jajka
2 łyżki oleju
1/2 szk posiekanej natki pietruszki
do smaku :
sól
pieprz czarny mielony
ostra papryka
czosnek granulowany
Pokrojone pieczarki i cebulę usmażyć na patelni na 2 łyżkach oleju.
Potem wrzucić pokrojoną marchewkę, kawałki mięsa oraz natkę i makaron a także przyprawy.
Smażyć kilka minut a potem dodać starty ser, wymieszać, podlać rosołem i na wierzchu zrobić 4 małe wgłębienia.
Wybić do nich jajka i posypać jeszcze natką.
Patelnię zakryć pokrywką i smażyć pod przykryciem do ścięcia się białka jajek.
Podawać na gorąco.
Gratuluję Ewa, danie przepyszne, mnie E-gustus omija z daleka sama nie wiem czemu :(
OdpowiedzUsuńDzięki Agatko. Tak to już jest, blogerów cała masa i firmy wybierają sobie tych co chcą. Mnie się udało ale u innych z marnym skutkiem. Tak więc raz się uda a innym razem nie. Głowa do góry, może się jeszcze uda :)
Usuń