Zaproponowałam na Fb dwie propozycje z pytaniem co pierwsze opublikować.
Padło na camembert, więc jako pierwszy będzie własnie ten wpis.
Szybka i smaczna przekąska lub ciepłe śniadanie.
Podałam ten ser z pieczywem i żurawiną.
2 szt camemberta z ziołami
1 jajko
ok. 2 łyżki mąki
ok. 3 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
żurawina Fanex
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy krążek sera obtoczyć w mące, moczyć w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej.
Smażyć na rumiano z obu stron.
Podawać z pieczywem i na przykład konfiturą z żurawiny zaraz po przygotowaniu.
Często to kiedyś przygotowywałam :) U mnie w domu zawsze dodatkiem do takiego camemberta były frytki ;)
OdpowiedzUsuńFrytki ? My lubimy i myślę, że z frytkami zdało by egzamin i u nas :)
UsuńPyszne, ale dla mnie za ciężkie:/
OdpowiedzUsuńTo prawda jest dość ciężkie ale od czasu do czasu można się skusić.
Usuń