czwartek, 28 czerwca 2018

Sałatka grillowo obiadowa

Dziś mam sałatkę na grilla lub jako dodatek do obiadu.
Jest to sałatka z sałaty rzymskiej, szpinaku, koktajlowych pomidorów oraz kukurydzy i cebuli.
Do tego sos przygotowany na bazie majonezu, dipu paprykowego i ketchupu z przyprawami.
Oj jaka tak sałatka była smaczna.

Jeśli jesteście ciekawi co to za dip paprykowy zajrzyjcie do sklepu Kuchnie Świata, tam znajdziecie odpowiedź. 



2 sałaty rzymskie
2 duże garści świeżego szpinaku
1/2 puszki kukurydzy
250 g koktajlowych pomidorków
1 cebula
sos :
4 łyżki ketchupu pikantnego
2 łyżki majonezu
sól himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku

Sałatę i szpinak umyć, osuszyć.
Sałatkę porwać na kawałki, wrzucić do miski, dodać szpinak.
Następnie pokroić pomidorki na połówki a kukurydzę odsączyć z zalewy i pokroić cebulę w piórka.
Dodać to do składników w misce.
Składniki sosu wymieszać, dodać do warzyw i wymieszać sałatkę.
Odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły.
Podawać do obiadu lub mięs z grilla.


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.