Jest to crumble z jabłkami, gruszkami i borówkami.
Kruszonka wzbogacona płatkami orkiszowymi i cukrem palmowym.
Cukier palmowy daje fajny posmak i zapach.
A gdzie kupić cukier palmowy ? Możecie go kupić oczywiście w Kuchnie Świata.
Crumble jabłkowo-gruszkowo-borówkowe
Crumble jabłkowo-gruszkowo-borówkowe - składniki
4 jabłka
4 gruszki
1,5 szk borówek
kruszonka :
250 g mąki pszennej typ 500
100 g płatków orkiszowych
100 g cukru trzcinowego
50 g cukru palmowego
200 g zimnego masła
Crumble jabłkowo-gruszkowo-borówkowe - przygotowanie
Cukier palmowy rozdrobnić ( użyłam młynka do kawy ).
Składniki kruszonki umieścić w misce i palcami połączyć składniki tworząc kruszonkę.
Gruszki i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Naczynie żaroodporne posmarować masłem i wsypać owoce.
Na owoce rozłożyć kruszonkę.
Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut.
Crumble podawać na gorąco ( można dodać bitą śmietanę lub lody ).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.