Bardzo lubię piec babeczki bo robi się je szybko i zawsze się udają. Tym razem babeczki z borówkami i żurawiną.
1,5 szk borówek amerykańskich
4 łyżki konfitury z żurawin z całymi owocami
2 jajka
150 g margaryny
125 ml mleka
100 g mąki krupczatki
200 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek cukru
Margarynę roztopić i przestudzić.
Do miski wbić jajka, wlać mleko, dodać konfiturę i margarynę i wymieszać.
Obie mąki wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia, wsypać borówkę i ponownie wymieszać.
Do płynnej masy wsypać mieszankę mąk i borówek i wymieszać łyżką masę.
Blachę na muffinki wyłożyć foremkami silikonowymi lub papilotkami i napełnić je ciastem.
Blachę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec babeczki 25 minut.
sobota, 25 sierpnia 2012
2 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
babeczki, że palce lizać!:)
OdpowiedzUsuńMagda dziękuję i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń