- 3 filety z kurczaka ( pojedyncze )
- sól do smaku
- Nadzienie :
- 4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- 4 łyżki kukurydzy z puszki
- 25 g kiełków brokuła
- 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
- 1 łyżka startego sera żółtego
- 1,5 łyżki kremowego serka koziego i krowiego
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- zioła włoskie do smaku
- Dodatkowo :
- 3 jajka
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Filety umyć, osuszyć i w środku zrobić nacięcie tworząc kieszeń. Każdy
filet oprószyć solą. Do miseczki wrzucić odsączona kukurydzę i fasolkę,
ale fasolkę należy przepłukać ( ja tak robię, bo fasola ma taką
nieciekawą zalewę ). Do fasoli i kukurydzy dodać posiekany koperek,
kiełki brokuła, sery oraz przyprawy i wymieszać nadzienie. Jajka wybić
do miseczki, dodać sól i pieprz i wymieszać. W każdą kieszeń fileta
włożyć po porcji nadzienia, po czym obtoczyć je w bułce tartej a
następnie zanurzyć w jajku i ponownie panierować w bułce tartej. Na
patelni rozgrzać olej i smażyć na niewielkim ogniu filety aż do
uzyskania złotego koloru.
Fajny pomysl i szata graficzna bloga bardzo mi sie podoba...pozdrawiam Ewcia :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Dorotko, mnie też się podoba. Wydaje mi się delikatniejsza.
UsuńPozdrawiam :)
Ciekawe nadzienie i moje ulubione przyprawy( młynek zioła włoskie ;)
OdpowiedzUsuńkoniecznie wypróbuję :D
dziękuję Bee i polecam :)
UsuńRobie w poniedzialek na obiad;)
OdpowiedzUsuńTo daj znać jak smakowało.
UsuńPozdrawiam :)
ale kolorowo, sympatycznie. :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńkurczak o bogatym wnętrzu :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Małgosiu i pozdrawiam :)
UsuńZa piersią z kurczaka ostatnio nie przepadam.. ale faszerowaną takimi pysznościami wszamałabym od razu! :)
OdpowiedzUsuńJa często robię takie kombinacje. Fajnie wyglądają i dobrze smakują :)
Usuń