SKŁADNIKI:
- 1 kg piersi z kurczaka
- 2 cebule od szczypioru
- 6 suszonych pomidorów w oleju
- 1,5 szk blanszowanych kurek ( użyłam mrożonych )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 600 ml słodkiej śmietany 30 %
- płatki chili do posypania
- olej do smażenia
- mąka do obtaczania
Kurki rozmrozić, cebule i pomidory pokroić w kostkę. Filety umyć i każdy
przekroić wzdłuż na pół po czym oprószyć solą i pieprzem i zostawić na 5
minut. Na dużej patelni rozgrzać trochę oleju. Kawałki filetów obtoczyć
w mące i na gorącym oleju podsmażyć z obu stron. Podsmażone filety
wyłożyć na talerz. Na patelnię, na której smażyły się filety wrzucić
kurki pomidory i cebulkę i smażyć około 2 minuty. Podsmażone filety
włożyć na patelnię do podsmażonych składników, zalać śmietaną, dodać sól
i pieprz do smaku i dusić około 5 minut od momentu zagotowania (
śmietana zgęstnieje ). Gotową potrawę nakładać na talerze i na koniec
posypać płatkami chili.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.