- 4 ćwiartki z kurczaka
- Marynata :
- 1 szk jogurtu typu greckiego
- 4 łyżeczki przyprawy Bombay Masala
- 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki kolorowego pieprzu
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
Uda dokładnie umyć, osuszyć i przeciąć z zgięciu. W misce umieścić
wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać. Marynatę wylać na
udka i mieszając dokładnie pokryć wszystkie kawałki. Zamarynowane udka
przełożyć do naczynia próżniowego, nałożyć pokrywkę i odessać powietrze.
Pojemnik wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnego dnia wyłożyć
uda na blachę do pieczenia mięs i wstawić formę do piekarnika nagrzanego
do 180 stopni na 60-65 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
bardzo fajny przepis :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Małgosiu :)
Usuń