- 15 zielonych szparagów
- 15 plastrów wędzonego boczku
Szparagi umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce i dolne części obrać.
Przygotować plastry boczku, w który będą zawijane szparagi. Każdy
szparag zawijać boczkiem i układać je na blaszce. Tak przygotowane
wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut w
zależności od grubości szparagów aż boczek się ładnie zrumieni. Podawać
na gorąco, ale zimne też dobrze smakują.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.