- 200 g bulwy selera ( po obraniu )
- 200 g pora ( biała część )
- 1 duże jabłko
- 25 g kiełków rzodkiewki
- 1/2 szk rzeżuchy
- sok z cytryny do smaku
- sól do smaku
- czarny pieprz do smaku
- cukier do smaku
- 1/2 szk gęstej 12% śmietany
- czytaj więcej :)
- Seler po obraniu umyć i zetrzeć na tarce do warzyw na grubych oczkach. Pora umyć, przekroić wzdłuż na pół i posiekać. Seler i por wrzucić do miski, posolić i wymieszać. Zostawić na 5 minut a potem zetrzeć do miski umyte jabłko razem ze skórką, dodać kiełki i rzeżuchę oraz sok z cytryny i znowu wymieszać. Na koniec doprawić pieprzem i cukrem, wlać śmietanę i wymieszać surówkę. Po około pięciu minutach sprawdzić czy nie trzeba doprawić. jeśli trzeba to doprawić i podawać do drugiego dania mięsnego.
poniedziałek, 10 czerwca 2013
Surówka z selera pora i jabłka
Jak to mogłoby być aby nie było surówki na obiad ? Nie ma takiej opcji, musi być i już. Tym razem surówka z selera pora i jabłka. Zdrowa i smaczna, oczywiście pod warunkiem, że lubimy te składniki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.