- 1/2 kapusty pekińskiej
- 1/2 średniej cukinii
- 1 marchew
- 1 czerwona cebula
- 1/3 szk posiekanego szczypiorku
- 25 g kiełków brokuła
- 3 duże rzodkiewki
- 1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml )
- Do smaku :
- sok z cytryny
- cukier
- sól
- pieprz kolorowyczytaj dalej :
- Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Marchew obrać i umyć, cukinię także umyć i zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Rzodkiewki po umyciu pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać szczypior oraz kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. W razie konieczności dodatkowo doprawić surówkę. Taką surówkę można podać do dań mięsnych obiadowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.