czwartek, 11 lipca 2013

Surówka z pekińskiej kapusty

  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • 1/2 średniej cukinii
  • 1 marchew
  • 1 czerwona cebula
  • 1/3 szk posiekanego szczypiorku
  • 25 g kiełków brokuła
  • 3 duże rzodkiewki
  • 1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml )
  • Do smaku :
  • sok z cytryny
  • cukier
  • sól
  • pieprz kolorowyczytaj dalej :

  • Kapustę poszatkować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w półplasterki. Marchew obrać i umyć, cukinię także umyć i zetrzeć na tarce do warzyw o grubych oczkach. Rzodkiewki po umyciu pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać szczypior oraz kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. W razie konieczności dodatkowo doprawić surówkę. Taką surówkę można podać do dań mięsnych obiadowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.