- 3 pomidory
- 2 blanszowane różyczki brokuła
- 1 garść świeżego szpinaku
- 1/4 pęczka szczypiorku
- 1/2 małej czerwonej cebuli
- 1 czubata łyżeczka majonezu'
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- Pomidory umyć i odciąć część pomidora na 2/3 wysokości pomidora. Z pomidorów wydrążyć środek i zużyć go np. do zupy. Odcięte kapelusiki bez miąższu pokroić w kosteczkę, szpinak posiekać. Różyczki brokuła drobno posiekać, cebulę pokroić w kostkę. Do miseczki wrzucić pokrojone składniki, dodać posiekany szczypiorek oraz majonez i przyprawy i wszystko wymieszać. Tak przygotowaną sałatką napełniać wydrążone pomidory i podawać jako przekąskę.
środa, 17 lipca 2013
Zdrowe pomidorki
3 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
super wyglądają:)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńTak Kasiu pycha :)
Usuń