- 1/2 średniej kapusty pekińskiej
- 1/2 pęczka rzodkiewki
- 1/2 dużej czerwonej cebuli
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1 duże jabłko
- ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- cukier do smaku
- ocet ryżowy do smaku
- kilka łyżek oleju ryżowego
Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po
umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć,
obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić
do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją
na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do
mięs czy ryb z grilla.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.