niedziela, 11 sierpnia 2013

Pekinka z nutą jabłka

  • 1/2 średniej kapusty pekińskiej
  • 1/2 pęczka rzodkiewki
  • 1/2 dużej czerwonej cebuli
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 duże jabłko
  • ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet ryżowy do smaku
  • kilka łyżek oleju ryżowego
 Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać kiełki oraz przyprawy i wymieszać surówkę. Zostawić ją na kilka minut do przegryzienia się smaków. Podawać do obiadu lub do mięs czy ryb z grilla.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.