wtorek, 14 stycznia 2014

Sos do wędlin


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 szk marynowanych kurek
  • 1 czerwona cebula
  • 2 konserwowe ogórki
  • 200 g majonezu
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól morska do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • 1 szczypta cukru
PRZYGOTOWANIE:
Cebulę obrać i umyć. Kurki odsączyć z zalewy i drobno posiekać, cebulę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miseczki. Dodać majonez, śmietanę i przyprawy i wymieszać sos. Tak przygotowany sos odstawić do lodówki na około piętnaście minut aby smaki się przegryzły. Sos podawać do zimnych mięs, wędlin czy jajek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.