poniedziałek, 24 lutego 2014

Kompot podwójnie jabłkowy


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 kg jabłek ( papierówki )
  • 300 g chipsów jabłkowych ( domowych )
  • cukier do smaku
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 laski kory cynamonu
  • 4 l wody

PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlać wodę, dodać cynamon i zagotować. Jabłka umyć, za pomocą specjalnego nożyka wyciąć gniazda nasienne i razem ze skórką włożyć do gotującej się wody. Następnie dodać chipsy jabłkowe i gotować kompot 10 minut. Po tym czasie wlać sok z cytryny i doprawić do smaku cukrem. Kompot podawać dobrze schłodzony.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.