rozwiń i czytaj przepis :
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 2 cienkie plastry szynki
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 płaska łyżeczka sosu czosnkowego Bella-Bis
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Majonez i
jogurt wymieszać z mieszanką na sos czosnkowy i odstawić na 10 minut.
Jajka obrać, opłukać i przekroić na połówki i wydrążyć do miseczki z
sosem żółtka. Szynkę bardzo drobno posiekać i dodać do miseczki z reszta
składników. Dodać pieprz do smaku i wymieszać nadzienie rozcierając
żółtka. Połówki białek napełniać farszem i układać jajka na talerzu.
Podawać np. z pieczywem.
same pyszności :)
OdpowiedzUsuńO tak, są pyszne :)
OdpowiedzUsuń