poniedziałek, 10 marca 2014

Jajka z rzeżuchą i ćwikłą


rozwiń i czytaj przepis :
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • 1 łyżka ćwikły z chrzanem
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Jajka po ugotowaniu i wystudzeniu obrać, umyć i przekroić na połówki. Do miseczki wydrążyć żółtka uważając aby nie zniszczyć białka. Do żółtek wsypać posiekaną rzeżuchę, dodać ćwikłę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać nadzienie. Z nadzienia uformować osiem kuleczek i włożyć każdą w otwór po żółtku. Jajka układać na talerze, udekorować i podawać na śniadanie lub przekąskę.

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.