rozwiń i czytaj przepis :
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- 1 łyżka ćwikły z chrzanem
- sól do smaku
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Jajka po
ugotowaniu i wystudzeniu obrać, umyć i przekroić na połówki. Do miseczki
wydrążyć żółtka uważając aby nie zniszczyć białka. Do żółtek wsypać
posiekaną rzeżuchę, dodać ćwikłę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszać
nadzienie. Z nadzienia uformować osiem kuleczek i włożyć każdą w otwór
po żółtku. Jajka układać na talerze, udekorować i podawać na śniadanie
lub przekąskę.
świetnie wyglądają:) pycha:)
OdpowiedzUsuńEwciu jajka super a zdjęcie śliczne :)
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny :)
OdpowiedzUsuń