rozwiń i czytaj przepis :
- 2 szk makaronu muszelki ( ugotowanego )
- 1 mały brokuł
- kilka plastrów wędzonego boczku
- kilka pasków czerwonej papryki
- 1/4 puszki kukurydzy
- kilka plasterków świeżego ogórka
- Sos :
- 1 sos koperkowy z błonnikiem i słonecznikiem
- 6 łyżek oleju rzepakowego
- 3 łyżki octu balsamicznego
- sól
- pieprz
PRZYGOTOWANIE:
W garnku
zagotować wodę z odrobiną soli i cukru, wrzucić na wrzątek same różyczki
brokuła i chwilkę blanszować a potem zahartować w zimnej wodzie,
odcedzić. Składniki sosu wymieszać w słoiczku. Na głębokie talerze ( u
mnie 3 ) rozłożyć ugotowany, zimny makaron i różyczki brokuła. Następnie
zawinięte w ruloniki paski boczku wetknąć pomiędzy różyczki. Plasterki
ogórka przeciąć wzdłuż na pół i dekoracyjnie ułożyć na sałatce razem z
papryką. Na koniec posypać sałatkę kukurydzą i polać sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.