Bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne Tawa Tawas.
Najlepsze są ciepłe, chrupiące z wierchu a mięciutkie wewnątrz.
Tawa Tawas to potrawa kuchni boliwijskiej.
Nieźle do nich smakuje lampka wina Monte Santi
Przepis pochodzi z bloga Kuchnia w opałach.
Przepis pochodzi z bloga Kuchnia w opałach.
2 szk mąki pszennej typ 500 Kłos Pol
2 szczypty soli
2 jajka
8 łyżek zimnej wody
2 łyżeczki masła ( miękkiego )
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
Ze składników zagnieść ciasto.
Włożyć je do miski, zakryć ściereczką i zostawić na 10 minut.
Potem z ciasta wałkować ruloniki i ciąć na kawałki tak jak kopytka.
Zostawić na 5 minut a potem smażyć na głębokim oleju na złoty kolor z każdej strony.
Usmażone Tawa Tawas odsączyć na ręczniku papierowym i oprószyć cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.