środa, 7 marca 2018

Mielone z pieczarkami i szpinakiem

Czy mielone muszą być nudne ?
A nie muszą i moje takie właśnie są.
Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki.
A panierka to bułka tarta i płatki jaglane.
Oj jakie one były pyszne.

Kotleciki podane na talerzu od Galeria Cuda Świata - antyki&design



500 g łopatki wieprzowej
6 pieczarek
1 solidna garść świeżego szpinaku
2 jajka
1 cebula
2 ząbki czosnku
1/4 pęczka natki pietruszki
100 g czerstwej bułki
1 szk mleka
sól do smaku
pieprz do smaku
1/2 szk bułki tartej
olej do smażenia

Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
Szpinak i natkę posiekać.
Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.