wtorek, 27 marca 2018

Sos do wielu dań

Pewnie zastanawia Was dlaczego taka nazwa tego sosu ?
A dlatego, że można użyć go do kilku dań.
Może to być makaron, ryż albo lasagne lub cannelloni.
Oczywiście także sprawdzi się w zapiekankach.
Tak więc od koloru do wyboru.

Jak pewnie zauważyliście w przygotowaniu dań pomagają mi Kuchnie Świata, polecam Wam bo mają super produkty.
Koniecznie zajrzyjcie i zróbcie zakupy.




1 kg łopatki wieprzowej
1 duża cebula
1 puszka kukurydzy
500 g przecieru pomidorowego ( taki płynny )
2 ząbki czosnku
2 garście szpinaku
do smaku :
sól
pieprz
pieprz cayenne

Mięso zmielić na grubych oczkach z cebulą i czosnkiem i wrzucić na rozgrzaną patelnię.
Wszystko podsmażyć.
Dodać przyprawy oraz ajwar i pindjur i dusić pod przykryciem 10 minut.
Następnie dodać odsączoną kukurydzę i posiekany szpinak i zagotować.
Sos podawać do makaronu, ryżu lub jako sos do lasagne czy cannelloni.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.