Gdy upal na dworze a chcesz coś zjeść słodkiego to ten przepis jest dla Ciebie.
Oczywiście można użyć innych owoców, ja dałam jeżyny bo sezon na nie się rozpoczął.
Super będą maliny czy borówki.
Jednym słowem dajesz to co lubisz i co masz pod ręką.
Jeżynowy tort bez pieczenia
Jeżynowy tort bez pieczenia - składniki
ok 200 g okrągłych biszkoptów
500 ml śmietany 36 %
250 g serka mascarpone
cukier do smaku
ok. 3 szk jeżyn
świeża mięta do dekoracji
1 szk. wody z sokiem z cytryny ( przegotowanej )
Jeżynowy tort bez pieczenia - przygotowanie
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Ubić śmietanę z cukrem i mascarpone.
Każdy biszkopt zanurzać w wodzie z sokiem i układać na dnie blaszki.
Następnie rozsmarować porcję śmietany i rozłożyć na niej część jeżyn.
Potem czynność powtórzyć aż do wyczerpania składników.
Torcik wstawić do lodówki aby związał i przed podaniem udekorować listkami mięty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.