Jest to pasta z makreli z dodatkiem kaparów, papryki, cebulki i natki pietruszki.
Pasta do zrobienia na szybko ale i szybko znikająca.
Smacznie i kolorowo.
W kapary możecie zaopatrzyć się między innymi w sklepie Kuchnie Świata
Pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą
pasta z makreli z kaparami, papryką i cebulą - składniki
1 wędzona makrela
1 mała cebula
2 łyżki kaparów
1/2 małej papryki ( u mnie czerwonej )
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu ( lekko czubata )
1 łyżeczka musztardy ( u mnie stołowa )
pieprz świeżo mielony do smaku
Lubię takie pasty ale z koparami jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuńKapary dają fajny posmak, są słone więc pasują idealnie do takiej pasty. Oczywiście nie dajemy już soli.
Usuń