Uwielbiam makrelę wędzoną a z makreli często robię pasty. Ta pasta jest z jajkiem, papryką, dymką i dodatkami. Pieczywo, masełko i pasta i mamy super śniadanie lub kolację.
1 wędzona makrela
3 jajka ugotowane na twardo
1/2 czerwonej papryki
3 dymki ze szczypiorem
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
Makrelę obrać ze skóry, pozbawić grzbietu i usunąć dokładnie ości.
Podzielić ją na małe kawałeczki.
Dymkę opłukać i pokroić.
Paprykę pokroić w małą kosteczkę a jajka po obraniu pokroić na siatce do sałatki.
Wszystkie te składniki wrzucić do miski, dodać majonez, musztardę i przyprawy i wymieszać.
Pastę podawać z pieczywem.
niedziela, 23 września 2012
6 komentarzy:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Na pewno jest przepyszna ;)
OdpowiedzUsuńjak ktoś lubi takie składniki to polecam, bo rzeczywiście jest pyszna :)
UsuńJutro lecę po makrelkę do sklepu :)
OdpowiedzUsuńto daj znać jak smakowało :)
UsuńUwielbiam, tylko obieranie ości mnie złości>))ale się zrymowało:)))
OdpowiedzUsuńja też nie lubię obierać z ości, dlatego często jemy makrelę po prostu w całości i każdy sam sobie obiera. Ale czasami mam wenę i robię właśnie pasty.
Usuń