wtorek, 11 września 2012

Sałatka jesienna

                               Sałatka w kolorach jesieni do mięska idealna. A co najważniejsze jest zdrowa.


  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółty pomidor gruntowy
  • 1 cebula
  • 3 kiszone ogórki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • cukier do smaku
  • 5 łyżek oleju
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w paseczki. Ogórki kiszone pokroić w plastry. Cebule obrać, opłukać i pokroić w piórka. Pomidora ( umytego ) pokroić w paski. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy a fasole dodatkowo opłukać. Wszystkie składniki sałatki wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać. Sałatkę podawać po około pięciu minutach np. do dan mięsnych.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.