środa, 12 września 2012

Kiełbaski piwne z serem

                      Takie proste jedzonko z piekarnika. Kiełbasa i ser ..........


  • 2 kiełbasy toruńskie
  • 1 szk jasnego piwa
  • 8 plastrów żółtego sera
  • mix chili do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • płatki chili do oprószenia
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasy pokroić na pół i każdy kawałek ponacinać na ukos. Ułożyć je w misce i zalać piwem, zostawić na 30 minut. Po tym czasie wyjąć je z piwa, ułożyć na blaszce do pieczenia, oprószyć pieprzem i mixem chili. Na kiełbaski położyć po dwa plastry sera i oprószyć płatkami chili. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut.

1 komentarz:

  1. Mmm, ale się rozmarzyłam ;) Zapraszam na konkurs : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/09/konkurs-z-firma-prymat.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.