wtorek, 23 kwietnia 2013

Marchewka na słodko do obiadu

                           Pewnie już pisałam, ale bardzo lubimy surówkę z marchewki na słodko do kotletów z piersi kurczaka. Według mnie to idealne połączenie. Taka surówka z innymi mięsami tak się nie komponuje. My ja uwielbiamy i często ja robię. Tym razem w wersji ze skórką pomarańczową.

  • 3 łyżki domowej kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 4 średnie marchewki
  • 2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny
  • cukier do smaku
  • 5 łyżek oleju ryżowego

 czytaj więcej :
Marchew i jabłka umyć. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a potem posypać cukrem, wymieszać i odstawić na 5 minut. Następnie zetrzeć jabłka razem ze skórką i wrzucić do startej marchewki. Cytrynę umyć, chwile rolować aby wydobyć więcej soku. Wycisnąć z niej sok i dodać do miski oraz wsypać skórkę pomarańczową i wlać olej i wymieszać surówkę. W miarę potrzeby dosłodzić i ponownie wymieszać.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.