- 600 g mrożonych truskawek
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki cukru zelującego
- sok z 1/2 cytryny
Zamrożone truskawki wrzucić na patelnie lub do rondla i dusić około 15
minut. Następnie dodać cukier i cukier żelujący i dusić kolejne 10
minut. Na koniec dodać sok z cytryny i zagotować. Gotową konfiturę
przełożyć do słoiczka lub dwóch ( w zależności od pojemności, ja miałam
400 ml ) i szczelnie zakręcić zakrętką. Bez pasteryzacji można
przechowywać taką konfiturę w lodówce i wykorzystać np. do naleśników
lub racuchów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.