- 600 g łopatki wieprzowej
- 1 duża czerwona papryka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 cebula
- 2 liście laurowe
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 5 łyżek sosu sojowego
- pieprz czarny do smaku
- sól do smaku
- czosnek granulowany do smaku
- 1,3 l bulionu ( u mnie rosół )
- mąka do zagęszczenia sosu
- 4 łyżki oleju
czytaj dalej :
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Pokrojone mięso skropić sosem
sojowym i odstawić je na 10 minut. Cebulę i paprykę oczyścić i także
pokroić w kostkę. Głęboką patelnię rozgrzać, wlać olej i wrzucić na
niego mięso. Smażyć na złoty kolor a potem dodać cebulę i jeszcze chwilę
smażyć. Następnie wlać bulion i dodać przyprawy i dusić prawie do
miękkości mięsa. Potem dodać paprykę i kukurydzę i dusić całość około 5
minut. Mąkę rozrobić z odrobina wody i zagęścić nią gulasz i zagotować.
Podawać z makaronem, ziemniakami, kaszą lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.