- 250 g mąki pszennej typ 500
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 150 g konfitury gerjpfrutowo jabłkowej ( domowej )
- 2/3 szk mleka 3,2%
- 1/3 szk oleju
- 2 jajka
- cukier puder do posypania
czytaj więcej :)
Suche składniki wymieszać. Mokre składniki także wymieszać, dodać
konfiturę. Przepis na konfiturę znajdziecie tutaj : http://ewa-wkuchni.blogspot.com/2013/03/konfitura-grejpfrutowo-jabkowa.htmli znowu wymieszać. Suche składniki wsypać do mokrych i wymieszać.
Ciastem napełnić foremki silikonowe do babeczek. Blachę z ciastem
wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 25 minut. Upieczone
babeczki wyjąć z foremek i wystudzić na kratce a potem posypać cukrem
pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.