rozwiń i czytaj dalej :
- składniki na jedną osobę
- 2 kromki chleba
- 2 jajka
- sól do smaku
- 2 łyżki octu
- olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka
wlać zimną wodę ( ok. 1,5 l ), i zagotować. Dodać sól do smaku i ocet i
ponownie zagotować. Jajko ( każde osobno ) wybić małej miseczki,
zamieszać wodę i na środek delikatnie wylać jajko z miseczki. Gotować
jajka na małym ogniu kilka minut a potem delikatnie nałożyć jajko na
łyżkę cedzakową i sprawdzić czy białko jest ścięte. W czasie gotowania
wody wlać olej na patelnie grillową i podsmażyć grzanki na złoty kolor z
obu stron. Grzanki odsączyć na ręczniku papierowym i ułożyć na talerzu.
Gotowe jajka wyjąć z wody, odsączyć na łyżce cedzakowej i ułożyć na
grzankach. Podawać gorące.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.