poniedziałek, 3 marca 2014

Pekinka z pomidorem i rukolą


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 kapusta pekińska ( mała )
  • 1 mała cebula
  • 1 duży pomidor
  • 1 garść świeżej rukoli
  • sól do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę posiekać i wrzucić do miski. Pomidora umyć i także pokroić a potem dodać do posiekanej kapusty. Rukolę lekko pociąć ale nie drobno a cebulę w kostkę. Po wrzuceniu rukoli i cebuli do pozostałych składników dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Podawać po kilku minutach gdy smaki się przegryzą.

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.