- składniki na jedną porcję :
- kilka gałązek sałaty frisse czerwona
- kilka liści sałaty dębowej
- 1 liść sałaty radicchio
- kilka różyczek ugotowanego brokuła
- 1 łyżka kukurydzy z puszki
- 1 łyżka czerwonej fasoli z puszki
- kilka kostek sera typu feta
- 1 podłużny żółty pomidor
- Sos :
- 1 łyżeczka zielonej czubrycy
- 2 łyżki octu ryżowego
- 4 łyżki oleju ryżowego
- 1 łyżeczka miodu naturalnego
Składniki na sos umieścić w małym słoiczku, zakręcić zakrętką i
energicznie potrząsając wymieszać sos. Wszystkie sałaty umyć, osuszyć i
porwać na kawałki. Ułożyć je na talerzu. Następnie poukładać różyczki
brokuła, kukurydzę, opłukaną fasolę i kostki sera. Potem umyć pomidora,
pokroić go na pół i w paski a następnie ułożyć na sałatce. Na koniec
sałatkę polać przygotowanym sosem i podawać po pięciu minutach gdy smaki
się przegryzą.
Wygląda smakowicie, też bym takie schrupała ;)
OdpowiedzUsuń