- 4 plastry schabu bez kości ( po ok. 150 g )
- 8 cienkich plasterków chorizo ( na jedną roladkę )
- 5 plasterków żółtego sera ( na jedną roladkę )
- 6 cienkich plasterków cukinii ( na jedną roladkę )
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 3 jajka
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
Kotlety umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć je solą i
pieprzem. Na każdy płat mięsa ułożyć plasterki sera, chorizo i na koniec
cukinię. Wszystko zawinąć w roladki. Do miseczki wbić jajka, rozbełtać
je z odrobiną soli i pieprzu, a do drugiego naczynia wsypać bułkę tartą.
Na patelni rozgrzać olej. Roladki panierować w bułce tartej, potem
zanurzać je w jajku i ponownie panierować w bułce. Smażyć na niewielkim
ogniu na złoto brązowy kolor z każdej strony.
uwielbiam te Twoje roladki :) pyszne i piękne!
OdpowiedzUsuń