- 300 g serka topionego ( holenderski )
- 1/2 czerwonej papryki
- 150 g wędzonego boczku
- 1 cebula
- kilka suszonych papryczek peperoncini
- sól do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- 2 łyżki posiekanego koperku
Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić
boczek i podsmażyć. Następnie dodać cebulę i paprykę i dalej smażyć od
czasu do czasu mieszając. Potem wrzucić serki oraz rozdrobnione
papryczki i smażyć do całkowitego roztopienia się serków. Doprawić solą i
pieprzem, dodać koperek i smażyć jeszcze 3-4 minuty. Gotowy sos podawać
z ugotowanym makaronem.
Jaki kolorowy, aż ślinka cieknie ;)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńNie wątpię że smaczny..:))
OdpowiedzUsuńbył smaczny a z makaronem pycha :)
Usuń