- 1 główka sałaty dębowej
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
- kilka gałązek świeżego koperku
- kilka czarnych oliwek
- 2 łyżki sera w kostkach typu feta w ziołach
- 5 małych liści kapusty pekińskiej
- 5 łyżek kiełków brokuła
- Sos :
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól morska do smaku
- pieprz kolorowy do smaku
- chili birds eye do smaku
- cukier do smaku
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
Sałatę umyć, osuszyć i porwać lub pociąć na kawałki. Liście kapusty
pekińskiej oczyścić z ewentualnych zabrudzeń i opłukać po czym osuszyć.
Kukurydzę, fasolę i ser odsączyć z zalewy a fasolę dodatkowo przepłukać.
Oliwki pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w piórka a koperek
porwać na mniejsze gałązki. Składniki na sos dokładnie wymieszać i
odstawić na około 5 minut. Sałatę wrzucić do miski, dodać resztę
składników oraz sos i wymieszać sałatkę. Gotową sałatką napełniać liście
kapusty pekińskiej a na wierzch posypać kiełkami brokuła. Podawać po
około pięciu minutach gdy smaki się przegryzą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.