sobota, 11 maja 2013

Pekinka z ogórkiem,kukurydzą i pomidorem

                             Co tu dużo się rozpisywać. Po prostu pekinka z dodatkami. Na obiad taka suróweczka jak znalazł.

  • 300 g kapusty pekińskiej
  • 1 mały pomidor ( może być duży )
  • 1/3 puszki kukurydzy
  • 1 średni świeży ogórek
  • 1 średnia cebula
  • sok z 1 cytryny
  • Do smaku :
  • sól
  • cukier
  • pieprz czarny
  • kilka łyżek oleju


czytaj więcej :

Z umytej i przekrojonej cytryny wycisnąć sok. Kapustę poszatkować. Ogórka umyć, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i umyć razem z pomidorem i pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki na surówkę wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę dobrze jest odstawić na około 5-10 minut aby smaki się przegryzły. Gdyby okazało się, że jest mało doprawiona doprawić ja i ponownie wymieszać.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.