czwartek, 6 marca 2014

Mieszane bułki z boczkiem i serem


rozwiń i czytaj przepis :

  • 600 g mąki pszennej typ 500
  • 400 g mąki razowej
  • 50 g świeżych drożdży
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 250 ml mleka
  • 250 ml ciepłej wody
  • 250 g żółtego sera
  • 300 g wędzonego boczku
  • 1/4 szk oleju

PRZYGOTOWANIE:

Obie mąki wymieszać z solą. Do miski wrzucić drożdże i mieszać je do momentu aż zrobią się płynne. Wlać do drożdży mleko i wodę, wymieszać a potem wsypać mąki. Ser zetrzeć do miski ze składnikami na tarce a boczek pokroić w kosteczkę i także dodać do miski. Wyrobić ciasto, oprószyć je mąką i zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia. Gdy podrośnie ponownie wyrobić, formować bułki i układać je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia i znowu zostawić do podrośnięcia. Wyrośnięte bułki wstawić do piekarnika nastawionego na termoobieg na 160 stopni i piec 30 do 35 minut. Upieczone bułki przestudzić na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.