rozwiń i czytaj przepis :
5 moreli
200 g winogrona
150 g biszkoptów
350 ml śmietany kremówki
cukier do smaku
kolorowa posypka do ciast
2 kostki mlecznej czekolady
Zimną śmietanę ubić z cukrem.
Biszkopty włożyć do woreczka i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić.
Morele i winogrona pokroić ale osobno.
Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru.
Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany.
Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona.
Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.
Zamawiamy dwie szklaneczki ;) ;)
OdpowiedzUsuńWglądają deserki OBŁĘDNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Serdeczności!
Tapenda
Już robię i wysyłam, bo niestety zjedliśmy :)
UsuńPozdrawiam :)
I dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!
Świetnie wygląda takie kolorowy :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i polecam ten deserek, szybko i smacznie :)
Usuń