piątek, 15 września 2017

Deser borówkowy - ekspresowy

Czy też tak macie, że nachodzi Was ochota na coś słodkiego ?
Ale nie macie ochoty na włączanie piekarnika ?
I czy czasami korzystacie z gotowców ?
Ja tak czasami mam i własnie to ten moment.
Mam ochotę na coś słodkiego, nie mam ochoty na włączanie piekarnika i używam gotowca, którym jest krem do tortów.
Od czasu do czasu gotowiec nie zaszkodzi, prawda ?
I właśnie zrobiłam deser a może ciasto bez pieczenia ?
Biszkopty, krem i borówki i wyszedł smaczny deser.



1,5 szk borówek amerykańskich
mięta do dekoracji

2 op okrągłych biszkoptów
1 szk mleka

1 op kremu waniliowego do tortów
220 ml zimnego mleka

Dno tortownicy o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Do naczynia wlać mleko, wsypać proszek na krem i ubijać około 5 minut.
Każdy biszkopt maczać w mleku, układać na dnie tortownicy.
Wyłożyć połowę kremu, dookoła tortownicy ułożyć moczone w mleku biszkopty i posypać połowę borówek.
Znów rozłożyć namoczone biszkopty, rozsmarować resztę kremu i posypać borówkami.
Deser schłodzić godzinę w lodówce.


2 komentarze:

  1. Gotowce są czasem po prostu wygodne, a przecież nie smakują źle :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie. Choć nie każdy się przyznaje, że z nich korzysta.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.