środa, 13 września 2017

Duszone podudzia z borowikami

Sezon grzybowy w pełni.
Muszę jednak przyznać, że w lasach jest za mokro.
Ale udało nam się a raczej mężowi zebrać ostatnio wiaderko prawdziwków.
Mi się ta sztuka nie udała, bo znalazłam tylko jeden.
Ale miałam tez podgrzybki więc nie było źle.
Na obiad przygotowałam więc podudzia z kurczaka duszone z prawdziwkami.



8 podudzi z kurczaka bez skóry i kości
400 g świeżych borowików
1 cebula
1 łyżka masła
1 szk rosołu
sól do smaku
pieprz do smaku

W szerokim rondlu roztopić masło.
Umyte i osuszone podudzia podsmażyć, dodać cebulę przekrojoną na pół i chwilę smażyć.
Podlać rosołem i dusić 15 minut.
Potem dodać pokrojone prawdziwki, dodać do smaku przyprawy i dusić jeszcze około 20 minut do miekkości podudzi.
W miarę potrzeby jeszcze doprawić i podawać na przykład z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.