środa, 6 czerwca 2012

Ekspresowy deser

                          Sezon truskawkowy w pełni. A jeśli są truskawki to można przygotować bardzo szybki i smaczny deser. Zimą możemy użyć truskawek mrożonych. Jednym słowem deser na każdą porę roku.


składniki :
500 g świeżych lub rozmrożonych truskawek
100 g biszkoptów
200 ml gęstej śmietany 18%
cukier do smaku

sposób przygotowania :
Świeże lub rozmrożone truskawki zmiksować dodając do smaku cukier.
Biszkopty zmiksować rozdrabniaczem lub mocno pokruszyć.
Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru.
Na dno pucharków wsypać czubatą łyżkę biszkoptów, następnie po trzy łyżki musu truskawkowego a na koniec 1 łyżkę śmietany.
Kłaść warstwy na przemian do wyczerpania składników, na wierzchu powinna znajdować się śmietana.

1 komentarz:

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...