środa, 6 czerwca 2012

Ekspresowy deser

                          Sezon truskawkowy w pełni. A jeśli są truskawki to można przygotować bardzo szybki i smaczny deser. Zimą możemy użyć truskawek mrożonych. Jednym słowem deser na każdą porę roku.


składniki :
500 g świeżych lub rozmrożonych truskawek
100 g biszkoptów
200 ml gęstej śmietany 18%
cukier do smaku

sposób przygotowania :
Świeże lub rozmrożone truskawki zmiksować dodając do smaku cukier.
Biszkopty zmiksować rozdrabniaczem lub mocno pokruszyć.
Śmietanę wymieszać z odrobiną cukru.
Na dno pucharków wsypać czubatą łyżkę biszkoptów, następnie po trzy łyżki musu truskawkowego a na koniec 1 łyżkę śmietany.
Kłaść warstwy na przemian do wyczerpania składników, na wierzchu powinna znajdować się śmietana.

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.