czwartek, 22 marca 2018

Wielkanocna sałatka

Sałatka idealna na Wielkanoc ale nie tylko.
Kolorowa i smaczna może być na śniadanie, kolację lub po prostu do podjadania gdy zgłodniejemy.
Tego typu sałatki warto robić i kombinować ze składnikami.
Ja dziś dodałam coś co jest dla mnie nowością.
A jest to musztarda w proszku.

Jeśli nie macie takiej musztardy a chcielibyście ją mieć to nic prostszego, kupcie ją w sklepie Kuchnie Świata.



10 jajek ( ugotowanych na twardo )
250 g tortellini z wędzonym boczkiem
15 cm pora ( jasna część )
1 duża czerwona papryka
1 puszka kukurydzy
15 pomidorków koktajlowych
2 solidne garście szpinaku ( świeżego )
sól do smaku
pieprz do smaku
1 płaska łyżeczka musztardy w proszku ( mniej lub więcej, to zależy od upodobań )
4 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu greckiego


Tortellini ugotować według opisu na opakowaniu.
Jajka obrać i pokroić w dużą kostkę.
Pora pokroić w półksiężyce a potem posiekać.
Paprykę pokroić w mniejszą kostkę , szpinak posiekać ale nie za drobno, kukurydzę odsączyć z zalewy a pomidory pokroić na mniejsze kawałki.
Majonez wymieszać z jogurtem, solą, pieprzem i musztardą do momentu rozpuszczenia się musztardy.
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać i wstawić pod przykryciem do lodówki do przegryzienia się smaków na co najmniej dwie godziny.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo dziękuję za odwiedziny.
Jeśli spodobał Ci się ten post będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz. Będzie to znak, że odwiedzasz mojego bloga i chętnie zobaczę Cię tu ponownie. A jeżeli skorzystasz z przepisu to dodatkowo wyślij mi zdjęcie potrawy jaką przygotujesz.
Jednocześnie proszę o nie umieszczanie linków swoich lub innych stron.

Zapraszam do odwiedzin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...