piątek, 6 kwietnia 2018

Sos z wasabi

Taki sos jest idealny do wędlin i mięs na zimno i jajek.
Mimo tego, że są w nim gotowane jajka to nic nie przeszkadza aby użyć go właśnie do gotowanych jajek. 
Sos najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się ze sobą połączą.


4 ogórki konserwowe
10 marynowanych pieczarek
1 cebula
3 jajka ugotowane na twardo
1 łyżka wasabi
400 g jogurtu naturalnego
300 g majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku

Ogórki, pieczarki, jajka i cebulę rozdrobnić w rozdrabniaczu.
Potem dodać do nich wasabi, jogurt i majonez oraz przyprawy do smaku.
Dokładnie sos wymieszać i przelać do słoika lub innego naczynia.
Wstawić do do lodówki i przechowywać do 3 dni.
Podawać do mięs na zimno, wędlin i jajek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.