Dziś kolejna wariacja roladkowa. A do roladek farsz z cukinii, czerwonej cebulki, marynowanego imbiru i pieczarek. Panierowane i smażone na oleju.
składniki :
4 kotlety ze schabu bez kości ( po 150 g )
Farsz :
1/2 cukinii
1 średnia czerwona cebula
1 łyżka posiekanego koperku
7 średnich pieczarek
1 łyżka marynowanego imbiru w zalewie sushi ( paski )
Do smaku :
sól
pieprz kolorowy
chili mix Jalapeno
sól czarna
czosnek granulowany
Dodatkowo :
bułka tarta do panierowania
2 jajka
olej do smażenia
sposób przygotowania :
Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć około 3 minuty.
Doprawić do smaku przyprawami, schłodzić.
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć je do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie każdą z nich obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym z dodatkiem soli i pieprzu jajku.
Na koniec panierować ponownie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony tak długo aby mięso w środku się dosmażyło.
niedziela, 6 maja 2012
3 komentarze:
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wygląda pysznie :) Zanotuję sobie ten pomysł, przyda się na proszony obiad- oryginalne i efektowne danie! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńRoladki wyglądają niezwykle apetycznie. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńJejku te roladki wyglądają jak malowane, coś pięknego!
OdpowiedzUsuń