Przepis na tę sałatkę został jednym z nagrodzonych i ukazał się w kalendarzu Majonezu Kieleckiego na rok 2012.
Sałatkę te bardzo szybko się robi a jeszcze szybciej znika z talerza.
składniki :
250 g makaronu orzo
1 łyżeczka soli
2,5 l wody
2 łyżki oleju
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 papryka zielona
200 g marynowanej cebulki perłowej
200 g ogórków konserwowych
1/2 puszki kukurydzy
4 pieczone podudzia z kurczaka
( o smaku gyros )
1 łyżeczka soli
1/3 łyżeczki pieprzu
4 łyżki majonezu
sposób przygotowania :
Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli i oleju.
Przelać go zimną wodą i odcedzić.
Wszystkie papryki umyć i pokroić w kostkę, ogórki również pokroić w kostkę.
Kukurydzę i cebulkę odsączyć z zalewy.
Podudzia oddzielić od kości i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać przyprawy i wymieszać sałatkę.
Sałatkę odstawić na około 30 minut aby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.